Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten met als doel jongeren te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden  bereikt via educatieve programma’s in het primair, voortgezet onderwijs het middelbaar beroepsonderwijs en de pabo. Leesbevordering en het stimuleren van leesplezier staat bij alle programma’s centraal.

Anno 2022 organiseert Passionate Bulkboek, naast de Anna Blaman Prijs, op educatief gebied de programma’s De Inktaap, Jonge JuryDag van de Literatuur Er Was Eens en de Nationale Mediatheek Trofee. Daarnaast is Passionate Bulkboek verantwoordelijk voor de organisatie van het tweejaarlijkse educatieve symposium voor docenten de Dag van het Literatuuronderwijs en Pabo Leest!, speciaal voor pabo-studenten en leesconsulenten. Ook organiseert zij de schrijfwedstrijd Write Now!

Deze programma’s resulteren in tientallen uitvoeringen op jaarbasis, uiteenlopend van een schrijfworkshop op een school, de viering van de Jonge Jury Lokaal tot de Dag van de Literatuur voor vijfduizend scholieren in de Doelen te Rotterdam. De organisatie biedt enerzijds grote landelijke activiteiten aan in met name haar standplaats Rotterdam, maar zoekt ook haar doelgroep op in de regio.

Deel deze pagina: